Het Stumpel Boekenbos

Voor de boekenhandel Stumpel heeft onze dochteronderneming Convere in samenwerking met Your Point Of Sale een shopping experience voor kinderboeken gerealiseerd. De Stumpel groep, opgericht in 1880, heeft verschillende boekenhandels in Noord-Holland. De nieuwste vestiging bevindt zich in Almere en is met een oppervlakte van 1200 vierkante meter één van de grootste boekenhandels van Stumpel. Een mooie winkel met een grote diversiteit aan aanbod, 2 verdiepingen en een café.

Convere werd gevraagd om met een idee te komen om klanten naar de winkel te trekken en deze langer in de winkel te houden. De (eerste) doelstelling was om van de kinderboeken afdeling een beleving te maken. Deze bevindt zich naast het café en kan ook zo meer bezoekers genereren.

Convere bedacht het Stumpel Boekenbos, een combinatie van een boekenwinkel en een speeltuin. Een boekenkast functioneert als boomhut met glijbaan. Grijze pilaren werden bomen en schappen werden aangekleed met herkenbare figuren. Ook werd het café voorzien van een eigentijdse uitstraling. Ouders kunnen nu genieten van een heerlijke cappuccino, terwijl hun kinderen in het Boekenbos spelen.

Dit eerste experiment in Almere was een succes! Boekenhandel Stumpel wil het Boekenbos door gaan voeren in de andere vestigingen in Noord-Holland. Kortom, eind goed, al goed.

Bekijk de case op Convere!